Tovarne laži v preobleki opozicijskih medijev so prava, največja nevarnost svobodi govora

9. Dec 2018 09:27

Svobodo govora je seveda treba braniti. Odpovedati se je treba politikom, ki bi obljubljali cenzuro in zatiranje. Toda, vse skupaj je vseeno treba dobro premisliti. Kaj se nam pravzaprav dogaja?

Politična desnica v tej državi vpije, da levica žali in ponižuje skozi ‘režimske medije’ in se nič ne zgodi, oni pa se samo branijo. Pri tem navajajo primere žaljivega govora, ki pa ga je vse skupaj toliko, kot ga v dveh dneh sproducira samo Nova24tv. Problem je namreč v tem, da medtem ko na eni strani gre za obsojanja vredne izpade, na drugi strani gre za premišljeno politiko, kako z napadi utišati vse, ki niso na liniji. To seveda ni usmerjeno samo proti levici. Vsak, ki je na desnici, ki je konservativec, ekonomski liberalec in ki se ne strinja 100% s politiko ene opozicijske stranke, je takoj deležen brutalnih napadov in podtikanj.

Kako naj potem vsi tisti, ki se zavzemamo za svobodo govora, le to uspešno branimo?  Scenarija, kaj se bo zgodilo, sta namreč dva.

Prvi je, da bodo te tovarne sovraštva in laži vsak dan hujše, dokler ne bodo začele odprto pozivati k pobojem drugače mislečih in migrantov in beguncev …več piše Sašo Ornik – Jin

Oznake:,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]