Uspele bodo tiste podgane, ki bodo tekle hitreje

1. Maj 2013 17:20

Marsikaj, kar se godi v naših življenjih in v celotnih industrijah in gospodarstvu na državni, regionalni in globalni ravni, lahko označimo za podganjo tekmo. V teh časih krize boste slišali, da se da uspeti z več dela, z več požrtvovalnosti, z več odrekanja in to je seveda res. Ampak res je tudi, da bodo uspele tiste podgane, ki bodo tekle hitreje in nekatere podgane ne bodo uspele. Ker ne morejo, ker je sistem tako vzpostavljen.

Neka država lahko stroške javnega sektorja zniža za 50%, minimalno plačo odpravi, ukine večino varoval zaposlenih, tudi večini regulacij se lahko odreče in privabi tuje investitorje, ki potem postavljajo tovarne, kjer proizvajajo izdelke za 1 evro na kos, ki jih potem ob ogromnih profitih na nekem drugem tržišču prodajajo za desetkratno ceno, piše Sašo Ornik – Jin in dodaja, da je na nek način to uspeh. Dokler se ne pojavi neka druga država, ki gre še v večji ekstrem.

Kapitalizem pač. Kapitalizem, ki je uspel izkoristiti najpomembnejše gonilo v človeku, to je njegovo sebičnost, da je postala sila za skupno dobro.

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]