V Libiji migrante prodajajo v suženjstvo

19. Apr 2017 20:12

Koliko let je minilo od Gadafijevega padca v Libiji? Je zdaj ta država na boljšem, ali na slabšem? Je zahodno posredovanje stvari izboljšalo z odstranitvijo diktatorja, ali jih le še poslabšalo?

Ob strmoglavljenju Gadafija je zahod glasno napovedoval svetlo demokratično prihodnost Libije, ki da so jo končno rešili iz diktatorjevih krempljev.

A, kot ugotavlja Sašo Ornik Jin, moramo na žalost ugotoviti, da je stanje v Libiji zdaj slabše, da je država v razsulu, da potekajo spopadi med različnimi skupinami in da je hkrati gojišče skrajnežev. Povrhu je, kakor poroča Mednarodna organizacija za migracije, Libija postala še prizorišče preprodaje sužnjev.

Zagotovo je Gadafi bil diktator, ki se je v svojem času šel vojaške pustolovščine in terorizem. O tem ni dvoma. Kakor tudi ni dvoma, da Libija pod Gadafijem ni bila svobodna in demokratična in je zato tudi razumeti vrenje množic, ki so želele spremembe. Ne samo v Libiji, v številnih drugih državah v regiji tudi… več o razmerah v Libiji si preberite v nadaljevanju bloga.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]