Včeraj grožnje, danes razbit avtomobil. Za jutri grozijo z natikanjem na kol.

20. Jan 2015 08:37

lipnik_groznjeMinulo soboto so neznanci poškodovali avtomobil novinarja Financ Karla Lipnika. Zaenkrat še ni znano ali je šlo zgolj za objestnost ali za načrtno dejanje. Glede na dejstvo, da je bilo na parkirišču poškodovano samo eno vozilo pa je Lipnik prepričan, da je dejanje povezano z njegovim delom.

Sicer pa se v zadnjem času pojavlja vse več groženj novinarjem, predvsem tistim, ki razkrivajo korupcijo, s čimer se ukvarja tudi Lipnik.

Tino Mamić, predsednik Združenja novinarjev in publicistov, tako med drugim zapiše: “Kaj je skupna točka napadov in groženj? Gre za novinarje, ki se dotikajo nedotakljivih. Baronov, ki jih poznamo, a si jih velikokrat ne upamo niti omenjati z imeni in priimki.

Tokrat so razbili avto Karlu Lipniku, novinarju dnevnika Finance. Časnik Finance velikokrat v javnem interesu dreza v tabu teme, razkriva korupcijo in opozarja na škodljive politične naveze v gospodarstvu. To nekaterim politikom in poslovnežem ni pogodu, zato so že večkrat poskušali vplivati na urednike. 
Skupna točka napadov in groženj je tudi, da pravosodni sistem nikoli ne odkrije storilcev. Tudi v tem primeru si upamo napovedati, da bo enako. Pa čeprav bi tokrat policija morala imeti lahko delo, saj lahko motiv in osumljence zelo hitro najdejo, če bodo le natančno preučili pisanje Financ.”
Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]