Vlada sprejela predlog novele zakona o izvrševanju proračuna, SAB se je uklonila

23. Nov 2018 08:07

Vse kar je treba vedeti o zadnjem ropotanju okoli sprejetja zakona o izvrševanju proračuna in okoli sredstev za upokojence je, da je Alenka Bratušek že pred časom začela frontalni napad na DeSUS, saj Karlu Erjavcu želi prevzeti volilno bazo. Bratuškovi je treba priznati, da na upokojence ni pozabila, ko je bilo volilne kampanje konec, ampak da resno jemlje svoje obljube.

Nič presenetljivega, če se kdaj pa kdaj zaiskri med SAB in DeSUS.

K sreči se je predsednik vlade, Marjan Šarec, izkazal za dovolj odločnega. Obnaša se, kot da ne bi imel težavne koalicije petih strank s potrebno podporo šeste, kot da bi si lahko privoščil izgubo partnerjev. To je dokazal že z odslovitvijo Marka Bandellija. Tokrat se je na grožnjo SAB, da njihovi ministri ne bodo podprli predloga zakona, če bo premalo sredstev za upokojence, odzval s pozivom k podpori proračuna ali pa da naj razmislijo o svojem položaju v vladi. Na koncu dneva je ostal v sedlu, Alenka Bratušek pa se je uklonila.

Naslednje leto bo letni dodatek za upokojence težji za 18 milijonov evrov in se bo dvignil na 140 milijonov. Novele zakona o izvrševanju proračuna je bila sprejeta soglasno …več piše: Sašo Ornik Jin

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]