Vsaka stranka ima svojega zdravstvenega reformatorja, a zgodilo se ne bo nič

12. Avg 2014 14:08

diagnozaPolitikov so polna usta o potrebni zdravstveni reformi, programi so polni velikih, vendar praznih besed in na koncu se morda zamenja kak obraz, po zaslužek bodo prišla nova imena in zapisali bomo lahko status idem, nič kaj optimistično na prihodnost zdravstvenega sistema ne zre zdravnik dr. Dušan Vlahović.

Pričakuje, da bomo še naprej varčevali, vendar po podjetniški logiki, kar pa v medicini pogosto pripelje do dvigovanja stroškov, saj varčevanje pri kadrih in opremi vodi v slabšo medicino.

“Tisto kar bi moral menedžment razložiti in urediti je kako, da nekatere stvari v zdravstvu stanejo 2x ali 3x več kot bi stale sicer,” na pravi problem pokaže bloger.

“Kaj pomaga javni razpis, pri katerem so vsi pogoji izpolnjeni in se med ponudniki izbere najcenejši, če vsi ponudniki navijejo cene,” opozarja na “luknje” v sistemu javnih naročil, obenem pa dodaja, da ne razume,  zakaj  vsi ti veliki menedžerji (tudi v zdravstvu) potrebujejo zunanja svetovalna podjetja in zakaj je potrebno za to zapraviti stotine, če ne milijone evrov.

“Nisem še slišal, da bi nek zdravnik potreboval takšno svetovanje,” pravi.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]