Zaenkrat zaslišali le ekstremista Partljiča, zaslišanja preostalih ekstremistov odpovedali

21. Mar 2014 14:47

dimitrovski_jerovsek_rtv“Res je, sem ponosen ekstremist, če za to šteje dejstvo, da podpiram civilno družbo in protestnike na ulicah, tudi jeseni in pozimi leta 2012 in 2013 v Mariboru”, v tokratnem zapisu še enkrat poudarja dr. Boris Vezjak, ki naj bi bil danes zaslišan pred parlamentarno komisijo zaradi ekstremizma, a so zaslišanje tik pred zdajci odpovedali.

Kot ugiba Vezjak, je nekdo po vsem sodeč presodil, da se mu takšno odkrito diskreditiranje ne splača. Da bo povlekel medijsko krajšo slamico. Zato je Dragutin Mate predlagal prekinitev zaslišanj.

Je pa bil včeraj že zaslišan prvi izmed “ekstremistov” Tone Partljič. Kot navaja Vezjak je bil na zaslišanju še posebej motiviran SDS-ov poslanec Jožef Jerovšek, ki je najprej prvozaslišanemu Tonetu Partljiču poočital, da je bil vedno medijsko privilegiran: lahko je dremal ali spal v parlamentu, le da pri njem novinarji tega niso obelodanili. Lahko je bral Sportske novosti, ker je bil na pravi strani, pa tudi ni bilo zamer – desnica pa spati ne sme. Bil je velik prijatelj Franca Kanglerja, zdaj pa takole!

V nadaljevanju pa napadel distancirajoči uvod v zaslišanje predsednice komisije Maje Dimitrovski, ki je dejala, da je danes sramoten dan za slovensko parlamentarno prakso saj zaslišujejo ljudi, ki so na demokratičen način na protestih v Mariboru izražali svoja mnenja.

Ves včerajšnji parlamentarni cirkus v nadaljevanju opisuje Boris Vezjak.

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]