“In zakaj točno bi morala biti ponosna na Melanijo?”

23. Jan 2017 07:07

Na inavguraciji Donalda Trumpa je veliko pozornosti pritegnila tudi prva dama Melania Trump. Komentatorji so si bili po večini enotni, da je Melanija zablestela v vseh elementih (izbor obleke, nastop, samozavest,…). Seveda se je ponos na slovensko prvo damo kazal tudi v Sloveniji, predvsem v njenem rodnem mestu Sevnici.

A Melanija ni navdušila vseh oz. niso bili nad njo navdušeni niti prej.

Med slednjimi je tudi avtorica bloga Sestra v petkah, ki med drugim zapiše:

Če razumem turistično sfero, da želi promovirati slovenski turizem preko prve dame, poskušam razumeti tudi vzhičenost sevničanov zaradi njihove sokrajanke na tako imenovanem vrhu sveta, nikakor pa ne morem akceptirati onaniranja vseh ostalih nad dejstvom, da je prva dama slovenka.

Ker je naredila kaj? Kaj točno? Pomagala bolnim otrokom? Nasitila lačne? Je ponosna, da je slovenka? Kolikor mi je znano, ni nič od tega. In zakaj točno bi morala biti ponosna nanjo? Morebiti zato, ker je končno priznala, da prihaja iz lepega kraja z lepimi gozdovi in reko? Zaradi fobije pred komunizmom, kjer vsi nosimo vtetovirano rdečo zvezdo na čelu? Če bi bilo tako, bi verjetno videla zgolj Moskvo od blizu. Če. 

Naj bom ponosna na njeno lepoto? Lepa je res, se mi pa zdi,… nadaljevanje na blogu.

(foto: wikipedia)

 

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]