Prva stvar katere se je lotila Zdenka Čebašek Travnik – zahteva po zvišanju svoje plače na 10.000€ bruto

20. Feb 2017 08:37

Novo izvoljena predsednica Zdravniške zbornice Zdenka Čebašek Travnik je takoj po prevzemu funkcije začela s spremembami. In to pri sebi.

Bivša varuhinja človenkovih pravic namreč zahteva zvišanje svoje plače na 10.000 evrov bruto. Njen predhodnik Andrej Možina je zaslužil 6400 evrov bruto na mesec.

Kot pišejo na blogu Preberite.si se je predvolilna kampanja odvijala v slogu vseh, ki se borijo za tovrstne položaje. Torej obljubljanje revolucije, nečesa novega in boljšega. Na prvo mesto je postavila izboljšanje delovnih pogojev in izboljšanje medosebnih odnosov. Izpostavljala je solidarnost in medgeneracijsko povezovanje med zdravniki…

Po izvolitvi pa očitno kaže, da želi v prvi vrsti poskrbeti zase.

Čebašek Travnikova trdno stoji za svojim mnenjem, da mora biti njena plača »primerljiva z ekvivalentom zdravniškega dela«, ki pa je tudi po izjavah mlajših zdravnikov, ki prejemajo občutno nižje dohodke, popolnoma neprimerljiva.

Zdravniška Zbornica Slovenije se sicer financira iz plač zdravnikov, oziroma iz članarin obveznega članstva, ki znašajo med 108 in 412 evri.

Podrobnosti o tej zadevi preberite na blogu.

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]