Že sam potek in zapleti okrog sprejema SMC v ALDE, bi morali dati misliti celotnemu članstvu in Miru Cerarju

26. Nov 2014 13:23

miro_cerarKot je znano sta bili stranki SMC in ZaAB prejšnji teden na kongresu v Lizboni sprejeti v polnopravno članstvo ALDE. A sprejem ni potekal brez zapletov.

Medtem ko je bila stranka ZaAB sprejeta brez večjih pomislekov in zadržkov, se je morala SMC pred sprejetjem zagovarjati glede določenih vprašanj.

In kaj je ALDE pri SMC tako zelo motilo? Kot odgovarja bloger Plagiator, če ste mislili, da so evropski liberalci SMC očitali neuspešen in neambiciozen program reševanja  problema več kot 120 tisoč brezposelnih ali katastrofalne socialne razmere v katerih živi dobra polovica državljank in državljanov Slovenije, ipd., ste se prekleto zmotili. Edini razlog zaradi katerega so delegati evropskih liberalcev na kongresu v Lizboni mrcvarili predstavnike kandidatke SMC za sprejem v ALDE naj bi bila premajhna občutljivost največje slovenske vladne stranke za človekove pravice, še zlasti za pravice istospolno usmerjenih.

Ob koncu komentarja na sprejem SMC v ALDE pa bloger pripomni še, da bi že sam potek in spremljajoči zapleti sprejema SMC v ALDE, moral dati misliti celotnemu članstvu SMC in še posebej njenemu predsedniku Miru Cerarju.

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]