Ali direktorica General Motorsa doživlja pojav “steklene stene”?

3. Okt 2014 18:32

GM Senior Vice President Global Product Development Mary BarraLani se je Mary Barra uspelo zavihteti na najvišji položaj, ki ga je v avtomobilski industriji kdaj dosegla ženska. Imenovana je bila namreč za direktorico General Motorsa. Le dva tedna po nastopu službe pa so se nadnjo zgrnili črni oblaki. General Motors so pretresali vpoklici vozil ter tožbe, delnice podjetja pa so izgubile 18 odstotkov svoje vrednosti.

Mnogi se sprašujejo ali se Barre zgolj drži smola ali se uresničuje scenarij, ki so ga pred njo doživele že mnoge druge voditeljice.

Kot med drugim pišejo na blogu Feminet, se zdi, da so bile ženske kot Marissa Mayer, Christine Lagarde in celo Janet Yellen na pomembna mesta imenovane zgolj zato, ker je pred tem vse že šlo po zlu.

Pojav je v zadnjem času tako pogost, da je dobil celo svoje ime: Steklena stena (the Glass cliff). Ko stvari gladko tečejo, so na čelu moški, v kriznih časih pa so ženske tiste, ki prevzamejo položaj in se soočijo z veliko verjetnostjo, da jim bo spodletelo.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]