Bitstamp ob 4 milijone evrov bitcoinov. Bo preživel?

6. Jan 2015 14:52

bitstampSlovenska borza bitnih kovancev Bitstamp je pred dnevi doživela napad hekerjev, ki so iz njenih strežnikov ukradli 19.000 bitcoinov, kar znaša dobre 4 milijone evrov bitnih kovancev. Borza je še vedno zaprta, zato se predvsem pri uporabnikih, ki imajo na omenjeni borzi naložena svoja sredstva, poraja dvom in strah, da bo Bitstamp doživel podoben konec, kot so ga doživele že nekatere podobne borze bitnih kovancev.

Slovenska ustanovitelja Bitstampa Nejc Kodrič in Damijan Merlak sicer uporabnike pomirjata, da je večina sredstev shranjenih na strežnikih, ki niso povezani s spletom, poleg tega pa naj bi imeli tudi zadostne reserve za pokritje izgube. A uporabniki zahtevajo več pojasnil in ukrepov. Zaupanje se je namreč že močno zamajalo.

“Upam, da bodo odprli vrata zunanjim revizijam strokovnjakov, ker zgolj besedam Nejca Kodriča in Damijana Merlaka ter Bitstampa uporabniki ne bomo povsem zaupali, potrebno bo še nekaj več kot zgolj to.”  med drugim zapiše Simon Šketa, ki v nadaljevanju navaja predvidevanja o tem, kakšne so možnosti, da Bitstamp preživi.

Oznake: , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]