Glavni regionalni avtomobilski dogodek, 6. avtomobilski forum CEE, se seli v Budimpešto

7. Avg 2019 12:03

Letošnji 6. avtomobilski forum CEE bo potekal v Budimpešti 20. in 21. novembra 2019. Razlogi za preselitev na Madžarsko so velike naložbe v lokalno avtomobilsko industrijo, kot je gradnja tovarne BMW, testni prostor za avtonomne avtomobile in drugi. Naložbe in inovacije bodo v središču pozornosti foruma, ena od novosti na dnevnem redu pa bo podelitev nagrad Adam Smith CEE Automotive Awards za vodilne v avtomobilski industriji.

Forum se je na Češkem odvijal že 5 let, s čimer je v državo prišlo veliko mednarodnih podjetij z visoko razvitim avtomobilskim trgom. Po premestitvi na Madžarsko, avtomobilski forum CEE ostaja najpomembnejši tovrstni dogodek v regiji Srednje in Vzhodne Evrope.

Letošnje teme bodo osredotočene na inovacije. Poudarek bo na elektro mobilnosti in njeni prijaznosti do okolja, digitalizaciji v proizvodnem procesu, zmanjševanju proizvodnih stroškov, uporabi umetne inteligence v proizvodnji in industriji 4.0.

Predstavniki vodilnih podjetij bodo podrobno razpravljali o predvidenem razvoju trga v prihodnjih petih letih in o vzdržnosti avtomobilske industrije. Škoda Auto je na primer v svoje češke tovarne vložila več kot 500 milijard EUR in namerava v elektro mobilnost vložiti dve milijardi EUR. Skupina VW načrtuje 18 tovarn za proizvodnjo električnih avtomobilov in v naslednjih 10 letih na trgu predstaviti 70 elektrificiranih modelov. BMW gradi novo tovarno na Madžarskem.

FCA Srbija, Magyar Suzuki Group, Jaguar Land Rover, Volvo Group, proizvajalec super avtomobilov Sin Cars in Zalazone, ki gradi testni prostor za avtonomne avtomobile na Madžarskem, so se prav tako potrdili kot voditelji.

Posebnost letošnjega foruma je nagrada Adam Smith CEE Automotive Awards, ki se bo podelila najboljšim podjetjem v različnih kategorijah. Neodvisna žirija bo izbrala najpomembnejšo novost preteklega leta, največjo zeleno tehnologijo in najboljši R&D center leta. Več nagrad Adam Smith CEE Automotive Awards bo podeljenih tradicionalnim proizvajalcem in dobaviteljem, ki bodo ocenjeni glede na zadovoljstvo svojih strank, tehnično zmogljivost, stroške in druga merila. Tudi novinci na trgu ne bodo izpuščeni, prav tako pa bodo nagrajeni tudi posamezniki z največjim prispevkom k industriji.

Dnevni red foruma je tradicionalno sestavljen iz konferenc in razstave, ki poteka v bližini konference. Proizvajalci in proizvajalci originalne opreme bodo predstavili svoje izdelke in storitve.

Srečanja „ena na ena“ se štejejo za pomemben del foruma in omogočajo dobaviteljem, da svoje izdelke neposredno predstavijo potencialnim novim strankam, direktorjem za nabavo. Veliko teh kratkih srečanj daje priložnost za razvoj mreže in vzpostavitev novih odnosov.

Poleg tega bodo udeleženci foruma dan pred začetkom dogodka imeli priložnost, da se pridružijo tehničnemu obisku enega od inovativnih avtomobilskih projektov na Madžarskem. Iz prve roke bodo dobili izkušnje z inovacijami, nato pa bodo o tem govorili na avtomobilskem forumu CEE.

Olga Andreevskikh, direktorica foruma, pravi: “Čeprav avtomobilski forum CEE spreminja svojo obliko, ostaja glavni dogodek, nove nagrade in tehnična smer pa povečujejo njegovo edinstvenost. Industrija zdaj preživlja pomembne spremembe, zahteva novo miselnost in nove pristope. Tako kot tudi avtomobilski forum CEE , ki se ga udeležujejo vrhunski avtomobilski voditelji. Države tekmujejo in nekatere od njih kažejo odlične rezultate ter imajo veliko za ponuditi. Madžarska je očitno ena izmed njih in menimo, da si zasluži pozornost občinstva iz 16 držav Srednje in Vzhodne Evrope, ki jih ta dogodek združi. Forum vedno sledi uspehu, zato kdo ve, naslednje leto lahko pride v katerokoli državo Srednje in Vzhodne Evrope!”

Več informacij o 6. avtomobilskem forumu CEE in njegovem programu si lahko pogledate na spletni strani www.ceeautomotive.com.

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]