Hitrostne norme tudi za kupce: “Torej jaz moram biti hitrejša, da lahko Hofer zaposli manj ljudi”

19. Avg 2016 13:23

Verjetno ste ob obisku kakšnega izmed večjih trgovcev že opazili, da so zaposleni na blagajnah čedalje hitrejši pri opravljanju svojega dela. Seveda so za to, da ste čimprej “obdelani” na blagajni, ustrezno usposobljeni. Toda, da hitrost osebja na blagajni doseže svoj namen, morajo biti hitri tudi kupci. Očitno se bodo morali tudi ti, za zadovoljitev lastnikov trgovskih centrov, spremeniti. V nasprotnem primeru bo lahko sledil scenarij, ki ga je doživela blogerka Katerina Vidner Ferkov:

»Drugič raje zlagajte drugje, umaknite se stran od blagajne.«

Čeljust mi je skoraj odpadla, bilo je poletno jutro v Hoferju, kjer sem kupila za več kot 50 evrov zaloge za babico. Ste mislili, da so v trgovini zadovoljni, če kupuješ pri njih? Kaj še! Nakup je hkrati test sposobnosti, čeprav na to ne opozorijo ob vstopu, da imajo normo v hitrosti odmika od blagajne. Kdo sem jaz, če ne želim z vso hitrostjo zabrisati praška na napolitanke?

Sicer se ukvarjam s športom in veljam za urno, a za Hofer ni bilo dovolj. Precenila sem se. Saj jih vidim upokojenske pare, kako se prestopajo že pred blagajno, se strateško razmestijo ob plačilu in začne se podajanje predmetov v voziček ob prodajalki, ki so ji naložili normo in mi nič hudega sluteč sodelujemo v njeni tlaki… nadaljevanje v zapisu bloga.

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]