Zdravnik Dušan Vlahović: zelo poenostavljena in precej naivna podoba, ki jo predstavljajo novinarji

20. Dec 2013 14:52

zdravstvo1Ker je odnos države mačehovski, je pomoč farmacevtskih in drugih podjetji še kako pomembna za razvoj slovenske medicine. Tako meni zdravnik Dušan Vlahović po največji preiskavi korupcije v zdravstvu doslej, kjer so kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada opravili 58 hišnih preiskav po vsej Sloveniji, med katerimi so pridržali 13 posameznikov.

Vlahović v svojem zapisu objasni tudi drugo plat problemov v zdravstvu, torej z vidika stroke, in kot navaja v uvodu: Ob vsej poplavi skorumpiranih politikov in bankirjev je bilo očitno potrebno dodati še zdravnike. Zdravniki, ki jih farmacevtska podjetja velikodušno razvajajo in odpeljejo na smučanje ali križarjenje, potem poslušno predpisujejo  zdravila te firme in ji prislužijo milijonske ali celo milijardne zaslužke.

Zelo poenostavljena in precej naivna podoba, ki jo novinarji podprejo z velikimi številkami, in predstavijo obubožani javnosti, ki v zdravnikih tako ali tako vidi preplačane nesposobneže, ki razmišljajo samo o denarju.

Oznake: , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]