Mesečna realnost slovenskega s.p.-ja: dva tedna delaš za prispevke, teden in pol za najemnino in preostanek za preživetje

17. Okt 2015 08:08

s-p“Biti s.p., ko ob manjšem upadu dela dva tedna delaš za prispevke, teden in pol za najemnino in preostanek za preživetje, ni vredno počenega groša. Po dveh letih sta edina prava espejevska uspeha dejstvi, da sem uspel prebroditi dve leti brez dolgov ter mi je zdravje dobro služilo.

Marsikaj v tej državi ne štima in še dolgo ne bo štimalo, dokler bo na področju trga dela edini cilj zniževanje brezposelnosti v registrih. Revščina zaposlenih je težava prihodnosti, za katero je edino zdravilo soočenje z realnostjo ter iskanje sistemskih možnosti, ki bodo obremenile premožne in razbremenile ljudi, ki iz dneva v dan razmišljajo, kako sploh preživeti mesec. Generacije 30-letnikov so oropane načrtovanja prihodnosti, oropane  dostojnega življenja!”

Tako med drugim piše Marko Funkl, ki se je pred dvema letom podal na samostojno podjetniško pot. Ob drugi obletnici pa je sledilo, kot med drugim zapiše, “namesto šampanjca trpko spoznanje sive realnosti, socialnega dumpinga ter vse nižjih urnih postavk, ki odtenke sive približujejo črnini. Čas tako imenovanega projektariata, ko se na tri mesece sprašuješ, ali bo dovolj dela za plačilo prispevkov socialni državi ter najemnino…”

Več o tegobah s.p.-jev piše v nadaljevanju svojega blogerskega zapisa.

Oznake: , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]