»Varna prožnost« kot pritrditev nebrzdanemu invidivualizmu in neoliberalnemu pohlepu

5. Mar 2015 14:52

delajte_nizji_slojZdruženje delodajalcev je že pred dobrimi tremi leti predstavilo 64 ukrepov za reformo trga dela, vse pod skupnim imenovalcem zagotovitve »Flexicurity«.

Nekateri spremljevalci razmer na trgu dela pa so že leta 2002, torej v času ministrovanja Dimovskega, opozarjali na neprožnost trga dela, tako kot je bila zastavljena in osmišljena v Zakonu o delovnih razmerjih.

Vendar, kot piše bloger Amsel, ki je bil tudi sam eden tistih, ki so na to opozarjali, so bili v teh opozorilih grobo utišani s strani takratnih najvišjih predstavnikov ministrstva za delo.

Bloger sicer meni, da velja sleherno prizadevanje v smeri zagotovitve večje prožnosti trga dela, podpreti in dejansko omogočiti razvoj takšnih odnosov, ki so razvojno naravnani, ki zagotavljajo in omogočajo prožnost ter pri tem ohranjajo integriteto slehernega delavca na trgu dela. Toda tukaj se pojavijo nekateri problemi, ki jih bloger pojasnjuje v nadaljevanju zapisa…

Veliko pove tudi dejstvo, da je med tistimi, ki najbolj navijajo za »varno prožnost«, preveč managerjev katerih plače so zdivjale preko vseh razumnih meja.

Oznake: , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]