Formula 1: Bo Chase Carey Bernija Ecclestona pojedel za zajtrk?

12. Sep 2016 10:22

Kot je znano je pred dnevi postalo tudi uradno, da je podjetje CVC, ki je bilo dosedanji lastnik Formule 1, svoj delež prodalo podjetju Liberty Media.

Nakazujejo se že tudi prvi obrisi nove strukture. In na prvi pogled ne izgleda tako slabo, kot so se mnogi bali. Pomenljive so tudi besede Bernija Ecclestona, da ne razume kritikov dosedanjega lastnika CVC. “Šport so kupili, da bi z njim zaslužili. Oni so bili investitorji, ne operativni vodje posla. Tudi Liberty želi s tem zaslužiti. Niso vložili vseh teh milijard samo za hobi. Bodo pa stvari potekale zdaj nekoliko drugače. Imam dober občutek, vsi so srečni zaradi posla, tudi jaz,” je ob tem, ko je potrdil, da ostaja šef formule 1, dejal Ecclestone.

Mnogi ljubitelji Formule 1 se sprašujejo, kdo je Liberty Media? Kdo so ti Američani, ki so pripravljeni za kontrolni delež formule 1 odšteti več kot osem milijard dolarjev? Kaj bo s tem športom, se bo preselil v Ameriko? Kakšna bo vloga skoraj 86 letnega Bernieja Ecclestona?, ipd.. O podrobnostih na svojem blogu piše verjetno največji poznavalec formule 1 pri nas in bivši komentator tega športa Miran Ališič.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]