Izbiramo Blogerja leta – vabljeni k sodelovanju!

8. Dec 2008 17:40

Kateri slovenski bloger je najbolj zaznamoval leto 2008? Kdo objavlja najboljše blogerske zapise, komu je uspelo zgraditi imidž in prepoznavnost v blogosferi, kdo prestopa meje blogerskega sveta in s svojimi idejami prodira tudi v širšo javnost?

Na slovenskem blogerskem časopisu Drugi svet organiziramo glasovanje za Blogerja leta 2008. V izbor ponujamo trinajst nominirancev, za katere lahko glasujete v anketi. Dva, ki bosta prejela največ glasov, se bosta za naziv Blogerja leta pomerila v finalni anketi.

Kriteriji izbora so: kvaliteta blogerskih zapisov, prepoznavnost, ugled in vpliv v blogosferi, širša prepoznavnost oz. zmožnost preseganja mej blogerskega sveta, vpliv blogerja na aktualno družbeno realnost.

Kandidati (po abecednem vrstnem redu):

Alex van der Volk – Priljubljeni bloger, ki se je uveljavil predvsem z lucidnimi in stilsko dovršenimi zapisi iz vsakdanjega življenja običajnega državljana dežele na sončni strani Alp. Prepoznaven tako na Siol Blogosu, kot tudi med širšim bralstvom.  

AndrejM – V razmeroma kratkem blogerskem stažu (bloga od 1. julija 2008) se vse bolj uveljavlja s poglobljenimi in analitičnimi, a obenem zanimivimi ter poljudno zapisanimi komentarji aktualne družbene realnosti. Z vsebinsko in stilsko dovršenimi zapisi ustreza definiciji državljanskega novinarstva v njenem boljšem pomenu besede.

Dajana – Sodi med najprepoznavnejše blogerke na slovenski sceni. Za mnoge kontroverzna avtorica, ki bolj kot s stilsko in vsebinsko prepričljivostjo bralčevo pozornost pritegne z ostrino obravnave občutljivih moralnih, etičnih in drugih vrednotnih tematik. 

Dr. Onyx –  Svet skozi doktorske oči je ustvarjalen, živ in ponavadi prežet s tempirano mero ironije in sarkazma. Ne uide mu noben spodrsljaj z aktualne scene. Prav zaradi tega je za številne zabavni, za marsikoga pa tudi nehvaležni ustvarjalec.

Had – Najbolj obiskan in prepoznaven slovenski bloger. Njegovi zapisi temeljijo na aktualnosti, ekskluzivnosti in bogati avtorski fotografiji. Število in hitrost podajanja aktualnih informacij, podkrepljenih z vrhunsko optimizacijo vsebin, predstavlja zmagovito formulo, kateri ni blizu noben drug slovenski bloger.

Irena Sirena – Priljubljena predvsem med ljubitelji vsebin s sveta estrade, sprostitve, užitkov, zabave, zvezdništva. Njeni zapisi so polni lahkotnih novičk in bogatih fotografij. Neizčrpen vir informacij za širše žensko, pa tudi moško občinstvo.

Jan Alumnus – Bloger, ki je s številčnimi, raznovrstnimi in bogatimi zapisi ter z raziskovalnim pristopom k fenomenu bloganja mnogo prispeval k razumevanju le-tega. Svoje bralce je še posebej presenetil s spremembo blogerskega spola, ko se je sredi blogerske kariere iz Jane prelevil v Jana.     

Jin – Izreden poznavalec slovenskih in svetovnih družbeno-političnih razmer. Njegovi zapisi so vsebinsko poglobljeni, argumentirani in slogovno dovršeni. Je vedno aktualen in hiter v odzivih na politično dogajanje.  

Katarina – Njen blog sodi med najbolj iskane na Najdi.si. Večinoma piše o zimzelenih in vedno aktualnih problematikah in osebnoizpovednih temah, ob katerih se razvijajo neskončne debate. 

Libertarec – Eden prodornejših blogerskih političnih komentatorjev. Skozi paradigmo liberalizma, kakršnega v Sloveniji nismo vajeni, odpira nove perspektive razumevanja slovenske družbeno-politične realnosti. Pisec, ki ni ujetnik mej blogerskega sveta.

Lucija – Za Lucijin blog se zdi, da ni vpet v okove prevladujočega dojemanja sveta okoli nas. Bolj kot z dimenzijami stvarnega se ukvarja z obzorji duhovnega. Razmišljanja o človekovi biti in zavedanju, ujeta v poeziji, prozi in fotografiji, k njej privabljajo številne iskalce skritih resnic. 

Mežičar – Bloger, ki je s svojim pisanjem o lokalni problematiki v občini Mežica dejansko uspel vplivati na določene odločitve pri vodenju občine. S tem je na mikroravni demonstriral potencial blogov kot medija, ki na makroravni ostaja še neizkoriščen.

Zloba –  Kot sama pravi, ljubi besede, očitno tiste, ki zadenejo bistva resnic tega sveta. V svoji karieri od eDnevnika preko Siol Blogosa do domovanja na lastni domeni je v mreže svojih besed miselno ujela širše bralstvo s svetovnega spleta. 

 
Glasujte v anketi v levem stolpcu.

Vabimo vas, da svoj izbor utemeljite v lastnem blogerskem zapisu. V njem h glasovanju povabite tudi vaše bralce, saj bo večje število glasov doprineslo k merodajnosti izbora Blogerja leta. O zapisu nas obvestite na mail [email protected]. Zbrali jih bomo namreč v rubriki Blogerji pišejo pod naslovno temo Bloger leta 2008

Glasovalci, ki nimate lastnega bloga ste vabljeni, da glas obrazložite v komentarjih na to sporočilo. 

Glasovanje bo potekalo do nedelje, 14. decembra do 22. ure. Blogerja, ki bosta prejela največ glasov, se bosta pomerila v finalni anketi, ki se bo zaključila v nedeljo, 21. decembra ob 22. uri.

V ponedeljek, 22. decembra bomo na Drugem svetu razglasili Blogerja leta 2008. Ob prestižnem naslovu bo zmagovalec prejel tudi simbolično nagrado. 

Blogerja leta 2008 bomo na Drugem svetu povabili k velikemu novoletnemu intervjuju. Pogovarjali se bomo o aktualni problematiki blogov in slovenske blogosfere. 

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]