Novi Drugi svet

1. Feb 2009 18:17

Spoštovani obiskovalci,

 

Po dnevu odklopa smo ponovno z vami in če se vam dozdeva, da je vaš najljubši blogerski časopis nekoliko drugačen kot ponavadi, niste v zmoti. Tehnično smo ga namreč nadgradili in posodobili v skladu s trendi razvoja spletnih tehnologij. Kot je opaziti, poudarek ni bil toliko na spreminjanju oblikovne zasnove, kot na zagotovitvi hitrejšega in učinkovitejšega delovanja, predvsem v luči konstantnega naraščanja obiska in obremenitev, ki so posledica tega.

 


Ob tem smo poskrbeli tudi za nekatere izboljšave, ki bodo skladu s trendi spleta 2.0 Drugi svet naredili še bolj uporabniško in komunikacijsko prijaznejši. Velik korak v to smer je izpopolnjen sistem komentiranja objavljenih novic, člankov in drugih vsebin. Vaši besedi v komentarjih smo dali posebno mesto tudi na prvi strani portala. S tem želimo vzpodbuditi debato o perečih aktualnih tematikah,  ki jih odpirajo blogerji in bodo našle mesto med izpostavljenimi temami na našem spletnem časopisu.

 


Seveda pa naših načrtov za prihodnje s tem ni konec. Tehnološki posodobitvi bodo kmalu sledile vsebinske novosti, katerih cilj bo še dodatno okrepiti moč  argumentirane in strokovne blogerske besede na razmeroma zaprtem medijskem tržišču.  Blogerji pač imamo marsikaj za povedati, a samo s skupnimi močmi lahko pritegnemo pozornost širše javnosti. Na Drugem svetu nam to z dneva v dan bolj uspeva, saj je med našimi bralci večina takšnih, ki sami po sebi niso povezani s slovensko blogosfero. Pod do njihovih oči in misli je hkrati tudi tudi pot dolgoročnega razvoja bloganja. Blogosfera lahko umre samo v ječi lastnega sveta.

 


Dragi bralci, uredniki Drugega sveta se vam zahvaljujemo za dosedanje zaupanje. Upamo, da bo naš trud z vašim zadovoljstvom ob prebiranju objavljenih vsebin poplačan tudi v prihodnje. Želimo si, da bi novi Drugi svet sprejemali z odprtimi mislimi, a zdravo kritično distanco do prebranega. Saj veste, v svetu informacij je dvom temelj intelektualne rasti in družbenega napredka.

Vaši uredniki
Rajko Antlej, Gregor Krajnc, Rok Čakš, Manca Čuješ, Marko Kovačevič, Maša Jazbec, Maja Ratej, Marko Šuster

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]