O EP-ju v košarki in smrti Pavarottija

10. Sep 2007 15:51

Pretekli teden se je v Španiji pričelo evropsko prvenstvo v košarki. Slovenska reprezentanca je začela s tesno zmago proti Italiji. Blogi so bili takoj polni hval Lakoviču (Matej, Nina), Kandela pa je, glede na to, da pozna družino Smodiš, ponosno razkrila glavni vzrok za zmago.

Blogerji so se razpisali tudi o drugi, pričakovani zmagi proti Poljski (Drugi dom) ter seveda o drami s Francijo. Že pred tekmo se je Marko Pigac spraševal do kam sežejo naši, nato pa so vtise o tekmi strnili še: Janez Mikec, Psycho o sojenju… Sex je za nenatančne mete Tonya Parkerja okrivil njegovo ženo Evo Longorio.

O trenutnem košarkaškem navdušenju je razmišljal tudi Robi. Seveda pa je blogosfero hitro preplavila zmaga proti Turčiji: Drugi dom, Janez Mikec, Benjamin z Razgledov pa je analiziral igro naše ekipe in poiskal rezerve, ki jih bomo potrebovali v prihodnjih tekmah.

Slovenija si je z zmago nad Turčijo že zagotovila četrtfinale, še prej pa se bo pomerila proti Nemčiji in Litvi. Športni teden se torej nadaljuje…

Pretekli teden, pa je bolj kot katerikoli športni dogodek, svetovno javnost in s tem tudi bloge, zaznamovala novica o smrti Luciana Pavarottija. V četrtek 6. septembra je tako 71 letni tenorist zaradi raka na trebušni slinavki končal svojo glasbeno in življensko pot. Njemu v spomin smo nekaj dni po blogih poslušali njegov božanski glas. V njegovo blogersko spominsko knjigo so se zapisali: Chatnoir, Malea, Ambala, Uroš Gruber, Benka Pulko, Ninl, Sv3dralnik, Svetloba, Veky, Had in mnogi drugi.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]