Kateri spletni iskalnik je najboljši? (Google vs Bing vs Yahoo)

9. Jun 2009 17:13

Google dobiva vse več in več konkurentov, ki mu poskušajo tako ali drugače odvzeti del ogromnega kolača uporabnikov, ki jih navdušuje s svojimi iskalnimi zadetki.

Tako se je pred dnevi/tedni pojavil spletni iskalnik Wolfram Alfa, ki pa se je izkazal bolj kot odlično dopolnilo kot nadomestek, saj ponuja nadvse impresivne zadetke povezane z matematiko, znanostjo, zgodovino, ni pa ravno uporaben pri nekih splošno iskanih izrazih.

Kmalu za tem je udaril Microsoft s svojim iskalnikom Bing, katerega delovno ime je bilo Kumo in ki je nadomestil iskalnik MSN Live. Bing temelji na prednostih sodobnih spletnih iskalnikov, vendar jih razširja z novim pristopom k uporabniški izkušnji in z intuitivnimi orodji za boljše odločanje. Ta so v začetku usmerjena na štiri ključna področja: odločanje o nakupih, načrtovanje potovanja, seznanjanje z zdravstvenimi informacijami in iskanje lokalnih podjetij.

Na vprašanje: “Ali se bliža era, ko ne bomo več “googlal” ampak “binglal”” , bo potrebno še počakati.

Kljub temu, da ste verjetno zvesti svojemu najljubšemu stricu (op.a. Google ) pa lahko z enostavni spletnim orodjem preverite katerokoli iskalno frazo ali besedo, prikažejo pa se vam zadetki iz različnih spletnih iskalnikov. Ko se odločite kateri najdeni seznam je boljši, pa tudi izveste, kateri je vaš naljubši spletni iskalnik.

Moj je očitno Yahoo 🙂

Gregor Krajnc

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]