Čudežna dieta proti raku: laneno olje in skuta

9. Jan 2015 10:12

lan_skutaObstaja še ena zdravilna kombinacija živil, ki so jo farmacevti porinili v pozabo.

Odkar je leta 1951 nemška biokemičarka Johanna Budwig prva uporabila lan pri zdravljenju raka, je njegova uporaba začela upadati. Več kot očitno je bilo, da preprosto zdravilo proti hudi bolezni ni v interesu kapitala. Lan je do nedavna veljal zgolj za industrijsko rastlino, vendar pa številne raziskave o njegovi zdravilnosti kažejo, da smo lan 50 let po krivici zapostavljali. Danes je tudi v uradni medicini priznano, da lahko z lanenimi semeni in oljem zdravimo zaprtje, trebušne težave, težave z dihanjem, bolečine v grlu, ekcem, menstrualne težave, artritis in seveda veliko vrst rakov.

Lanena semena namreč vsebujejo lignani spojine, ki delujejo antiestrogeno, kar pomeni, da zaustavljajo razvoj rakastih celic.

In kakšna je starodavna ljudska modrost, ki je bila potisnjena v pozabo?

V skodelico domače skute (lahko tudi jogurta, ali kefirja) dodajte 2 do 5 žlic lanenega olja, 1 do 3 žlice mletih lanenih semen (če jih meljete s kavnim mlinčkom, ki je meljite predolgo, ker lahko zaradi toplote oksidirajo) in žlico medu. To je dobro jesti namesto zajtrka… več na blogu Vem Kaj jem.

Oznake: , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]