DNK potovanje: “Na nek način smo vsi bratranci in sestrične.”

5. Dec 2016 20:12

Na spletni strani za globalno iskanje potovanj Momondo so organizirali zanimivo tekmovanje/eksperiment, ki so ga poimenovali DNK potovanje, s katerim so z analizo DNK posameznikov različnih ras, veroizpovedi in narodnosti, dokazovali, da smo vsi pripadniki ene velike družine. Sovražiti druge torej pomeni sovražiti svoje sorodnike.

Na tekmovanje se je prijavilo več kot 160.000 ljudi iz vsega sveta. Kandidati so morali najprej opisati, kako bi s pomočjo potovanj svet naredili bolj odprt. Med njimi so jih izbrali 500 in le-ti so prejeli prenosni pripomoček za testiranje svoje DNK (DNA kit).

Rezultati DNK so razkrili njihovo “genetsko popotovanje” v preteklost, kajti iz genetskega materiala posameznika je mogoče razbrati “sliko” njegovih prednikov (kje so živeli oziroma od kod so prišli).

Podrobnosti in posnetke ganljivih reakcij posameznikov, ko so izvedeli kakšna je njihova genetska preteklost, najdete na blogu Medsebojna delitev. Spodaj pa si oglejte video povzetek omenjenega DNK potovanja.

Oznake: , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]