Miklavž prinaša enake vatle za vse?

6. Dec 2016 07:07

Danes je že zarana zadišalo po Miklavžu. Slišali smo, da se bodo pogonska goriva opolnoči močno podražila za več kot tri odstotke. Za 50-litrski rezervoar goriva bo treba od polnoči odšteti dva evra več. Dragi državljani- dobrodošli v deželi treh dobrih mož, ki prihajajo na prvi tir!

Pred kratkim sem zasledila zelo zanimiv pregovor, ki si ga velja zapomniti. Glasi pa se takole: Kmečka pamet lahko nadomesti skoraj vsak nivo izobrazbe, vendar noben nivo izobrazbe ne more nadomestiti zdrave kmečke pameti.

Besede še kako držijo, saj smo prav pomanjkanju zdrave kmečke pameti v deželi pod Triglavom priča iz dneva v dan bolj. Zaradi preobilice vsega, kar nam nudi potrošniška družba, sploh ne znamo več ločevati med zrnom in plevelom. Še huje: zaradi vseh laži, kratkega zgodovinskega spomina in sprenevedanj, kar nam dnevno servirajo politiki in mediji, smo postali le bleda senca človeka, pisanega z veliko začetnico. Zakaj? Zato, ker vsemu, kar slišimo in vidimo- nasedemo in niti za trenutek ne pomislimo, da je v resnici lahko kako drugače.

Verjetno se boste še spomnili starih časov, ko smo imeli le dva dobra moža- Miklavža in Dedka Mraza. Prvi je bil bolj kot ne družinski, drugi pa- prav tako bolj kot ne- družbeni pojav. O morebitnih darilih so otroci sanjali že mesece prej. Karkoli jim je Miklavž potem že prinesel, je bilo dragoceno, kajti četudi so bili zelo pridni, je zdrava kmečka pamet delovala, saj nikomur ni padlo na um, da bi jih brez potrebe zasipaval z darili …več (piše: Milena Miklavčič)

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]