Kaj se zgodi z dušo po samomoru

2. Feb 2017 20:12

Vprašanje smrti še vedno v ljudeh zbuja občutek mističnosti, kar je razumljivo, saj nihče ne pozna natančnega odgovora kaj se zgodi po smrti človeka. Kljub temu obstaja nekaj teorij, ki skušajo ponuditi vsaj del odgovora na to vprašanje.

O tem kam kaj se zgodi z dušo po samomoru piše Almira Catovic:

Sprva sem oklevala, če bi se sploh lotila te teme, ki nosi neko čudno težo, pa vendar me je zanimalo, kaj se zgodi z dušo v primeru samomora.

Vsako leto se na 10. september, ki je razglašen za svetovni dan preprečevanja samomora s strani Svetovne zveze za preprečevanje samomora IASP in Svetovne zdravstvene organizacije WHO, z namenom, da bi okrepili zavest o tem, da je samomor mogoče preprečiti, objavljajo statistični podatki, kjer se iz leta v leto ponavlja informacija, da Slovenija sodi v sam vrh po številu samomorov, pri čemer se izpostavlja tudi večje število moških, kar velja skoraj za vse države.

Pa vendar statistika zveni tako daleč in tuje, ko pa nekdo od tebi bližnjih konča pot na tak način, te iste številke dobijo drugačno podobo… nadaljevanje v zapisu bloga.

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]