Kako se počutiš, če ti bolnica umre na rokah?

19. Mar 2019 10:22

Anafilaktični šok je življenjsko ogrožujoča alergijska reakcija, ki jo povzroči stik organizma z alergenom (pik žuželke, zaužita hrana, zdravila …). Pojavi se odpoved funkcije obtočil ter se pogosto konča s smrtjo.

Scenarij, ko posameznik doživi anafilaktični šok je sedaj moč doživeti s pomočjo virtualne resničnosti. S to tehnologijo si pomagajo tudi zdravniki, ki se v praksi le redko soočajo s takšnimi primeri.

Izkušnjo opisujejo na blogu TehnozvezdjeImel sem možnost v praksi preizkusiti prvo dokončano simulacijo obogatene resničnosti, ki jo uporabljajo v simulacijskem centru ZD Ljubljana, izdelali pa sta ju kranjski podjetji 3fs in Iryo za Microsoftova očala obogatene resničnosti HoloLens. Vadba vključuje simulacijo odziva na anafilaktični šok kot posledico alergijske reakcije, ki se pogosto konča s smrtjo. Z njim se zdravstveno osebje sooča redkeje, saj kdor ve, da ima močno alergijo, ta ima pri sebi vedno injekcijo adrenalina in si v primeru šoka pomaga sam, bolnikov, ki se jim to pripeti prvič v življenju, pa je mnogo manj…nadaljevanje na blogu

Oznake:,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]