Katerih 7 herezij je obtožen papež?

29. Sep 2017 10:22

Papež Frančišek je sicer eden izmed najbolj priljubljenih papežev, vendar ima od prevzema papežovanja tudi veliko nasprotnikov znotraj cerkve. Branko Cestnik v tokratnem zapisu na svojem blogu predstavlja zgodbo okrog obtožb papeža sedmih herezij (herezija – krivoverstvo, kriva vera).

Minuli konec tedna se je pojavila spletna stran z naslovom Correctio Filialis De Haeresibus Propagatis, kar lahko prevedemo kot Sinovsko opominjanje glede širjenja krivoverstev. Kdo so sinovi, ki opominjajo? To so siceršnji katoliški tradicionalisti, ki so pod dokument tudi postavili svoja imena. Koga opominjajo? Papeža Frančiška, kakopak. Kaj je predmet opominjanja? Apostolska spodbuda o družini Amoris Laetitia(Radost ljubezni), v kateri naj bi se širila heretična misel.

Nekateri katoliški portali so se na najnovejšo „pikanje“ papeža Frančiška brž odzvali in tudi zadevo primerno okvirili, da bi med vernim ljudstvom ne nastajala nepotrebna panika. Vsebina obtožb sicer ni nova, je pa tokrat napisana v suhem teološkem jeziku, ki ga neizvedenim ni lahko razumeti. Poskušal bom na kratko povedati (povzetek povzetka), česa obtožujejo papeža.
Papež naj bi, hote ali nehote, javno in privatno, „lažno in heretično“ učil, ...več na blogu.
Oznake: , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]