Kdo je kriv, da so družbena omrežja gojišče sovraštva in negativne energije?

2. Nov 2017 11:23

Kljub temu, da na eni strani velja, da so družbena omrežja, predvsem Facebook, še vedno pretežno prežeta s “pozitivo” in vsem najlepšim, kar lahko ponudijo uporabniki tega omrežja, pa po drugi strani velja tudi, da določen del uporabnikov družbena omrežja izrablja kot gojišča sovraštva in negativizma. Ta drugi ekstrem se zdi, da se pri določenih aktualnih politično-družbenih tematikah še posebno močno izrazi.

Kdo je torej kriv za to? Na vprašanje odgovarja Uroš Miklavčič.

Najlažje je, seveda, odgovornost prenesti na ljudi, ki so ta omrežja postavili. Tako sta Jack Dorsey in Mark Zuckerberg idealni tarči za kazanje s prsti in metanje očitkov. Pa je res tako? Vse skupaj ima veliko globlje korenine, ki pridejo vse do točke, ko se bo ponovno potrebno postaviti pred ogledalo in se vprašati, kdo je resnično kriv.

Odgovor na to vsekakor ni enoličen, a bi upal trditi, da bomo v trenutku, ko bomo na tehtnico postavili družbena omrežja na eni strani in človeško naravo na drugi, ugotovili nekaj neprijetnega. Krivi smo si sami. Družbena omrežja so le zelo priročen in učinkovit katalizator za našo naravo… več v nadaljevanju blogerskega zapisa.

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]