Ko ženska svojemu moškemu podtakne “kukavičje jajce”

27. Nov 2013 10:17

Family-PhotoOpravljanje DNK testa očetovstva ni običajna praksa pri rojstvu otroka temveč se opravi le na zahtevo v primeru določenih nejasnosti, dvomov ali drugih okoliščin. Bo pa ob podatku, do katerega so prišli v Veliki Britaniji, verjetno mnogo več očetov razmislilo ali popolnoma zaupati svoji partnerki ali pa za (ne)mir v hiši raje zahtevati še DNK test očetovstva.

Kot poroča bloger Don Marko M so namreč v Veliki Britaniji pred leti v neki porodnišnici poskusno delali DNK teste vsakega novorojenca, da bi indeksirali kompatibilnost za morebitno kasnejše darovanje mozga ali drugih organov med člani družine. Projekt je bil sicer tehnično gledano uspešen, a socialno gledano totalna katastrofa. Število ločitev zaradi tega programa je namreč skokovito narastlo.

Ta medicinska izkušnja pa je bila povod in podlaga, da so se tudi v drugih evropskih državah odločili ne izzivati DNK srečo ob rojstvih otrok in primerjati s starši, čeprav bi to lahko bilo tudi zelo koristno. Bloger v nadaljevanju postreže še z nekaj drugimi podatki.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]