Iskanje nove Zemlje s teleportiranjem

27. Nov 2013 12:04

outer_spaceŽe od nekdaj ljudje sanjajo, da bi potovali po vesolju od ene zvezde do druge ali celo med galaksijami. Žal smo ljudje pri tem tako nebogljeni in nimamo ideje, kako bi to lahko naredili, saj je znano, da so razdalje med zvezdami tako velike, da je najbližja zvezda Proxima Centauri (V645 Centauri), ki je oddaljena 4,2421 svetlobnega leta. Če bi torej znali leteti s svetlobno hitrostjo bi potovali do najbližje zvezde nekaj več kot 4 leta.

Znano je da procesi nastajanja novih pogonov skokovito narašča, toda še vedno niti pod razno ne bo dovolj za človeško posadko, ki bi letela drugim zvezdnim sistemov, da bi naselili kak planet primeren za novo Zemljo. Edini kolikor dober in enostaven prenos materiala in ljudi je teleportiranje. Postopek je zelo enostaven ali pa tudi zelo zapleten.

Na Kanarskih otokih sicer že delujeta dve teleportrni postaji, kjer že pošiljajo nekaj fotonov, ki vstopijo na prvi in istočasno ko izginejo se pojavijo na drugi teleportirni postaji. A do teleportirne postaje za človeka je še zelo dolga pot. O tem piše bloger Johanbank.

Oznake: , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]