Lupljenje butastih potrošnikov

29. Apr 2013 10:12

Akcija, vsak mesec nova, z istim ciljem, ki obljublja cenejše, boljše storitve za isti drek, ki je po seštevku in čitanju vsega tistega drobnega, prikritega tiska še dražji. Nadrejeni pa živčno strmijo v tabele dobička in obiska ter pritiskajo na delavce z zahtevo po izboljševanju prodaje svojega sranja v katerega prodajalec ne verjame, pa se nekako vdano v usodo sprijazni s svojim delom. Sodobna prostitucija.

Prodajanje izdelkov in storitev, ki niso koristni ljudem, niti družbi kot celoti, za višje cene kot jih je smiselno ponuditi in več kot pa človek s problemom potrebuje. Skratka lupljenje butastih posameznikov oz. potrošnikov, ki vstopajo na ta prečudovit kapitalistični trg.

Vse to na delovnem mestu, kjer  v divjem kapitalizmu umirajo vrednote, pristne človeške vrednote, ki so bistvenega pomena za zdravo družbo v kateri je enakopravnost, dostopnost dobrin, poštenost, empatija, zaupanje v avtoriteto prva na seznamu, pred okoriščanjem tistih, ki imajo možnost izkoriščati druge, pred lažjo… Več v zapisu bloga Kawaman.

Oznake:, , , , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]