Moj otrok nima mobitela. Je zato kaj slabši od tvojega?

25. Jun 2018 16:34

Med starši pogosto prevladuje dilema, kdaj je primeren čas za nakup mobilnega telefona za otroka. Glede na vse družbene pritiske je to pogosto velik izziv, a to je odvisno od tega, koliko pridejo posamezniku do živega.

Kdaj pa je pravzaprav pravi čas, da otroku kupimo mobitel? Na to vprašanje si vsak posameznik odgovarja drugače. Nekateri ga kupijo že v vrtcu, drugi z vstopom v prvi razred, spet tretji s tem odlašajo. Med slednje spada tudi Mami z načtom, ki svojo odločitev pojasnjuje takole:

Ker imamo svoja načela za keterimi trdno stojimo, ker imamo za to dovolj močne argumente in ker smo prepričani, da je telefon v prvi triadi osnovne šole popolnoma nepotreben. Otrok ga potrebuje ga šele takrat, ko v njegovem življenju začne prihajati do situacij, da mora NUJNO POKLICATI. Ker otroku v šoli ne manjka nič, je beseda NUJNO zelo relativna. V šoli ima otrok hrano, ima pijačo, ima varstvo. Če se slabo počuti, zboli ali je z njim karkoli narobe, ima vsak učitelj dostop do telefonske številke staršev. Da pokliče in sporoči. Ga torej v šoli NUJNO potrebuje?

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]