To je Amerika

25. Jun 2018 12:27

Večina, po krivdi medijev, ne razume prav, kaj se dogaja v ZDA. Trump je grešni kozel, ker je politično nesprejemljiv, a resnica je takšna, da samo nadaljuje politiko svojih predhodnikov. ZDA so država, imperij, ki surovo dela red tako po svetu, kot tudi doma. Ta red je v resnici bolj kaos, namenjen temu, da se ohranja prevlada ZDA v svetu in elit doma.

Da, Američani so ločevali otroke migrante od njihovih staršev. Zapirali so jih v koncentracijska taborišča. To so počeli vrsto let, a nihče tega ni problematiziral. No, to ni res, nekateri so, a bili so preslišani, večji mediji pa so poskrbeli, da se zgodba ni razširila. Ker je predsednik Trump, se jim je zazdelo, da bi jim ta zgodba lahko koristila. Trump je po pritiskih spremenil grozljivo prakso, nekaj česar njegov predhodnik Barack Obama ni nikoli storil. Obame zaradi tega ne obsojajo.

Tu je veliko dvoličnosti. ZDA marsikje po svetu z brezpilotnimi letali pobijajo svoje nasprotnike in velikokrat so žrtve povsem nedolžni ljudje, tudi otroci. To je sprejeto kot nekaj normalnega in mediji to redko kritizirajo. Od daleč se vidi, da gre za manipuliranje s čustvi, ker se pač vsak normalen človek skoraj razjoče, ko vidi trpečega otroka.

V resnici večini igralcev v tej igri za otroke ni mar. Otroci so le sredstvo. Če jih potrebuješ, vsem vpiješ o njihovi bolečini, drugače pa zanikaš, da je karkoli narobe. Pomislite na Palestince. Kaj porečejo ameriški mediji? Točno … več (piše: Sašo Ornik – Jin). 

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]