Otrok utonil medtem, ko je njegova mama brskala po pametnem telefonu (video)

13. Jan 2017 20:12

Uporaba pametnih telefonov je že zdavnaj presegla vse razumne meje. Ljudje praktično večino dneva preživijo samo še z buljenjem v ekrane svojih pametnih telefonov. Marsikdo si brez pretirane uporabe telefona niti ne predstavlja več svojega življenja, čeprav lahko slednjega zaradi tega kdo tudi izgubi.

Šokanten videoposnetek prihaja tokrat iz Kitajske, kjer je nepremišljena mati med brskanjem po svojem pametnem telefonu sredi bazena v toplicah pozabila na svojega otroka. Ta se je po nekaj deset sekundah utopil za hrbtom svoje matere (video spodaj).

Mirko Mayer posnetkek na svojem blogu pokomentira tako:

Večina med nami se je zaradi njega že sprla z dekletom ali fantom, mnogi so na račun drsanja po zaslonu že pozabili na dogovorjene sestanke in obveznosti. Tudi hrana se je že zažgala na štedilniku ali v pečici. Če se res pošteno zazremo vase, si bomo priznali, da bi se tudi nam lahko zgodila podobna tragedija, kot se je pred točno enim tednom na Kitajskem. V bistvu je dovolj nekaj 10 sekund.

Ne da bi za to sploh vedela je umiral za njenim hrbtom. V trenutku, ko je dokončno izginil pod vodo, je naredila še nekaj korakov stran od njega. Ne uboj iz malomarnosti, uboj iz narcisoidnosti je nova kazenska kategorija.

V nadaljevanju zapisa pa predstavi še točke s katerimi lahko preverite svojo zasvojenost s telefonom in posnetek kulturnega antropologa Simona Sineka, ki je odličen na to temo.

Oznake: , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]