Zmagovalec predsedniških volitev 2017 že znan

14. Jan 2017 08:08

Letos se izteka prvi mandat predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju.

In če je Pahor pred štirimi leti, malo po tem, ko je neslavno končal kot predsednik vlade, brez težav pometel s konkurenco, je že sedaj bolj ali manj jasno, da bodo imeli protikandidati na letošnjih predsedniških volitvah bore malo možnosti za uspeh.

Kot pišejo na blogu KaKa komunikacije smo verjetno edina država na svetu, ki se je ne da umestiti med avtokratske države, a vendar je že danes povsem jasno, kdo bo novi stari predsednik. Za kakršno koli kampanjo katerega koli drugega kandidata je kar škoda denarja.

Počasi se torej začenja predvolilna kampanja, ki je za Pahorja od izvolitve v resnici nikoli ni bilo konec. Z vsem, kar počenja še danes, dokazuje, da je zmotljiv, kot smo mi, trmast, kot smo mi, neroden, nepremišljen, pozen, neodziven. Od predsednika države očitno ne pričakujemo nič drugega, kot to, da je tak, kot smo mi. Predsednik mora biti nekdo, ki je »naš«, z vsemi napakami. Vreča odpustkov, ki smo mu jih namenili, pa je očitno še vedno zelo globoka.

Saj vem, tole bo zelo nedemokratičen poziv, če zapišem, naj protikandidati oblikujejo svoje budžete res skromno, da bodo čim manj izgubili. Vsake volitve si zaslužijo resno tekmo in temeljito presojo kandidatov s strani volivcev, vendar je tekma letos že odločena. Aktualni predsednik in predsedniški kandidat Pahor ima 4 leta neulovljive prednosti (na kakšnih 20 let podlage)… nadaljevanje na blogu.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]