Prvič v zgodovini je “stara” glasba po prodaji in ogledih premagala “novo”

22. Mar 2016 10:22

Se je novejša glasba izpela? So se ljudje naveličali sodobne, po večini “instant” glasbe, ki jo izvajalci pošiljajo na trg skorajda že dnevno? Se ljudje vračajo nazaj v romantične čase glasbe, ko so izvajalci ustvarjali z dušo in srcem in ko je bilo potrebno na nov album izvajalca čakati tudi po nekaj let?

Vprašanj, ki bi si jih lahko zastavili na to temo je še več in glede na zadnje raziskave bi lahko dejali, da so odgovori na vsa vprašanja v prid “stari” glasbi.

Bloger Don Marko M predstavlja podatke o prodaji, ogledih in poslušanjih glasbe v minulem letu, ki so jih pred kratkim objavili prodajalci glasbenih zapisov in internetnih kanalov po svetu.

V lanskem letu se je tako prvič zgodilo, da je bilo na svetovnem tržišču prodanih kar 4,3 milijona več nosilcev zvoka s “staro” glasbo, kot pa nosilcev z “novo” glasbo proizvedeno v tem letu. Tudi YouTube in podobni spletni kanali ugotavljajo, da je trend ogledov in poslušanj “stare” glasbe oz. “starih izvajalcev” že občutno prekoračil “novo” oz. “nove izvajalce” in le še pridobiva v primerjalni rasti…

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]