Recept za uspešnico

15. Maj 2017 10:22

Minuli vikend se je izvedlo še finalno dejanje letošnjega izbora za pesem Evrovizije. Zmagala je, za Eurosong, zelo nekonvencionalna pesem, ki ni sledila nekemu ustaljenemu receptu za uspeh na omenjenem tekmovanju. Toda, ali obstaja recet za ne samo glasbene temveč tudi druge umetniške uspešnice?

Odgovarjajo na znanstvenem blogu Kvarkadabra:

Marsikateri umetnik, katerega dela dosegajo danes vrtoglavo visoke vrednosti, se je za časa svojega življenja s svojim delom praviloma komaj preživljal. Ustvarjenih umetnin, ki so danes izjemno cenjene, mu marsikdaj ni uspelo prodati prav nikomur oziroma le kakemu premožnejšemu prijatelju, pa še to za razmeroma majhen znesek.

Eden prvih zbiralcev francoskih impresionistov je bil tudi sam slikar. Gustave Caillebotte velja za pomembnega francoskega umetnika, ki v širši javnosti vsaj po imenu ni tako znan, kot so njegovi bolj razvpiti kolegi. Ker se je rodil v bogati družini, po izobrazbi pa je bil pravnik, je imel že za časa svojega življenja dovolj denarja, da je lahko v miru ustvarjal, ne da bi ga pri tem skrbelo za preživetje… nadaljevanje na blogu.

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]