Seks v parku

21. Avg 2015 20:23

seks-sn-mestni-park-naslovna“Seksualno eksplicitne vsebine, zakamuflirane v efemerni dogodek skozi objektiv nekoga, ki se domnevno po naključju sprehaja po npr. parku in bi lahko bil Jaz, ne Drugi, so tako rekoč že svojevrsten žanr tabloidov.

V Slovenskih novicah so storili korak naprej, zamolčati so seveda morali, da so si sposodili video posnetek tujega (ruskega) portala Motika, da bi pridobili več pozornosti in klikov ob napačnem vtisu gledalca (no ja, bralca), češ intrigantni spolni odnos se je odvil v slovenskih parkih.”

Tako uvodoma zapiše dr. Boris Vezjak in v nadaljevanju pokomentira prispevek, ki so ga nedavno objavile Slovenske novice, ki sicer prednjačijo po tovrstnem poročanju, ki je daleč od primerne novinarske etike. Primer močno spominja na tragično zgodbo z mariborskim ravnateljem in sproža splošna vprašanja o meji prikazovanja spolnosti v medijih, kot tudi novinarskih standardov, povezanih s privolitvijo snemane osebe…

Tisto, glede česar se mora avtor prispevka pretvarjati, dejansko zadeva nekakšno moraliziranje: pod pretvezo šoka, ki ga je nek obiskovalec doživel ob obisku parka (in, glej, glej, šokantno dogajanje tudi urno posnel), se streže najbolj primitivnim apetitom v skladu z načeli senzacionalizma s ciljem čim večje branosti… več v nadaljevanju zapisa.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]