Če želiš prodati ledvico, je to tvoja pravica, ne pa stvar države

22. Avg 2015 08:08

Kidney-sellingPred dnevi je po medijih zaokrožila zgodba 60 letnega Prekmurca, ki se je odločil, da zaradi finančne stiske proda ledvico. Na to njegovo odločitev pa je odreagirala tudi policija, saj so kriminalisti začeli preiskovati okoliščine primera. Policija sicer zatrjuje, da naj bi imela Slovenija urejeno zakonodajo, ki inkriminira tovrstna dejanja.

Kot pišejo na blogu Kavarna Hayek naj bi organe pregona nad omenjenega Prekmurca pošiljali predvsem mediji, ki so se o primeru razpisali.

“Norostim in omejitvam svobode v tej, meni sicer ljubi Sloveniji, ni videti konca. Mediji so se v zadnjih urah razpisali in ob tem moralizirali zaradi moškega, 60-letnega Prekmurca, ki je objavil oglas, da za 50.000 evrov prodaja svojo ledvico. Da bi poplačal dolgove, popravil streho na hiši, kupil drva pred bližajočo se zimo in nahranil otroke. Človek je pač pri polni zavesti presodil in se svobodno odločil, da bo prodal ledvico tistemu, ki jo potrebuje in je zanjo pripravljen plačati. Mediji so seveda zagnali vik in krik, se sklicevali na nedovoljeno trgovino s človeškimi organi in nad moškega pošiljali organe pregona…

Po nekaterih informacijah naj bi Prekmurec že našel kupca iz Avstrije. Ta naj bi mu za ledvico ponujal 70.000 evrov.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]