Sieben Linden – nemško naselje divjakov, boemov,…

1. Okt 2014 10:12

Sieben_Linden“V naselju Sieben Linden se med urejenimi klasičnimi hišami, renoviranimi po stari tradiciji — seveda z dodatki in popravki v skladu z izkušnjami in okusom ljudi — pojavljajo take in drugačne hiške, prikolice, ute, šotori … V njih živijo — brez diskriminacije! — nomadi in pol nomadi, svobodnjaki, boemi, “divjaki”, indijanci in asketi.

Človeški bivanjski ekosistemi se prepletajo podobno kot naravni: različne oblike najdejo svoje niše, okvire in meje. Ene zasedejo več prostora, druge manj. Nastajajo različni grozdi in povezave na podlagi družbene mikroklime itd.”, zapiše Nara Petrovič, ki je pred leti to naselje tudi obiskal.

Ob tem je prepričan, da smo danes priča prisili k standardiziranemu načinu bivanja. Ta je nevidna, saj jo izvajamo sami nad sabo. Hiše so različne po barvi, obliki, velikosti in razporeditvi prostorov, silno redko pa jih uskladimo z naravo svoje duše in telesa.

Zatorej, če si želite sami zgraditi hišo po lastni želji, vam bloger v zapisu prilaga navodila, kako graditi suhozid, ki je eden izmed starih načinov gradnje.

Oznake: , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]