Lovci ljubijo jesen – čas zakonitega lova

1. Okt 2014 12:04

lovecLovci so ponavadi v očeh ljudeh vse prej kot predstavniki varuhov narave. Veljajo za ljudi, ki jim edino strast v lovstvu predstavlja streljanje divjih živali in komaj čakajo na obdobje, ko jim je lov tudi zakonito dovoljen. Žal je v mnogih primerih temu res tako.

Celo lovska društva priznavajo, da je Jesenski čas tisto obdobje, ki med lovci ustvari poseben nemir, čas, ko se barometer lovske strasti povzpne na najvišjo možno točko. Pa ne le zaradi tega, ker v tem obdobju zakon dovoljuje lov na veliko različnih vrst divjadi ampak tudi zaradi tega, ker se jeseni prično skupni lovi, ki za marsikaterega lovca pomenijo vrhunec lovskega užitka, kot je moč prebrati na spletni strani enega izmed lovskih društev.

Blogerka Frutina, ki je imela v zadnjih letih stik z lovci, je zgrožena. Ko vidiš te mlade ljudi, ko s takim žarom v očeh govorijo o lovu na najlepšo košuto, kar si jih kdaj videl, ne vem, mene za takšne ljudi resno skrbi. Kako lahko v enem stavku govoriš o najlepši živali, ki si jo videl in hkrati, kako bi jo ustrelil, med drugim zapiše v svojem videnju lovstva v Sloveniji.

Oznake: , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]