Slovenija, dežela ciganov

29. Jan 2015 10:12

Violence and climate change : domestic and racial violenceKot cigane lahko označujemo pripadnike iz indije priseljenega ljudstva, navadno brez stalnega prebivališča, ali pa lahkomiselne, zvite oz. malopridne ljudi.

Predvsem na slednje se je v tokratnem zapisu osredotočila blogerka Maruška, ki sicer prihaja iz z romi bolj poseljenega območja Slovenije. Za njo so cigani ljudje, kot se izrazi, z ogabno dušo zapakirano v človeškem telesu, ki jih je v Sloveniji ogromno.

V nadaljevanju pa opisuje svoje izkušnje s cigani. Z njimi je namreč imela težave vse od osnovnošolskih dni, ko so jo pripravili celo do tega, da si v šoli ni več upala na stranišče. Ti cigani pa, kot pravi, niso bili samo romski otroci, so pa slednji prevladovali.

Med drugim še zapiše, “rekla sem, da cigan ni Rom, a obstaja naselje, kjer so Romi navadni cigani. To je Žabjek, novomeščanom dobro znan kraj, kjer potrebuješ neprebojno vozilo, če nisi privrženec življenja na robu, ko se pelješ v smeri Mirne Peči….” Zakaj je temu tako predstavlja v nadaljevanju zapisa.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]