Slovensko sodelovanje na Evroviziji je glasbena različica TEŠ 6

13. Maj 2014 10:12

potratnostLjubitelji Evrovizije so letos kar kipeli od prepričanja, da pa nam tokrat končno uspe narediti nekaj velikega. Upanje jim je dajala Tinkara Kovač, ki je skupaj s pesmijo po prepričanju mnogih tvorila kombinacijo, ki bo zagotovilo za uspeh. Apetiti so se po polfinalnem večeru seveda še povečali in iz nekaterih ust je bilo slišati celo besedo zmaga. Vse se je kaj hitro razblinilo že pred koncem glasovanja držav udeleženk.

N’toko ob vsem Evrovizijskem cirkusu piše, da je slovensko sodelovanje na Evroviziji glasbena različica TEŠ 6: projekt brez prihodnosti v katerega se vsako leto meče denar, pri čemer že vnaprej vemo, da ne bo obrodil sadov. Na svoj račun pridejo vedno isti avtorji, ki poleg honorarjev in promocije pokasirajo tudi neomejeno število radijskih in TV predvajanj. Med drugim tudi opozori na to, da se v imenu krize in pomanjkanja denarja, odvzemajo sredstva projektom, ki bi bili za družbo veliko bolj koristni, medtem ko sredstva za pesem Evrovizije nikoli niso vprašljiva.

Sprašuje se, zakaj država, ki tako propagira “kulturne industrije” vedno znova nagrajuje pop glasbenike, ki bi jih vsak trg v sekundi izpljunil? Kaj ko bi si ti sloviti avtorji glede na njihove velike zaslužke naslednje leto sodelovanje na Evroviziji plačali iz svojih lastnih žepov? In kaj ko bi RTV že enkrat obupal nad njimi in se sprijaznil, da je stanje v domačem popu porazno?

Oznake: , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]