Uganete o katerem junaku oz. junakinji je govora?

22. Okt 2018 10:22

Med vsemi zgodbami o superjunakih je moč potegniti kar nekaj vzporednic. Če vam torej predstavimo glavne poudarke zgodbe, brez da bi navedli tudi ime glavnega junaka, boste le stežka ugotovili o katerem glavnem junaku je govora.

Primer, ki ga dajejo na znanstvenem blogu Kvarkadabra:

Glavni junak sprva živi v svojem rodnem kraju povsem enako dolgočasno življenje kot večina njegovih sorodnikov in znancev, ko ga nenavaden dogodek predrami iz vsakdanje rutine in mu vzbudi zanimanje.

Sprva okleva in se sprašuje, ali bi sledil klicu nečesa zanj povsem neznanega in nerazumljivega ter tako storil nekaj, kar nikakor ni običajno in kar bi skoraj gotovo pomenilo odhod iz varnega zavetja domačega okolja. Čeprav je najprej zadržan do soočenja z novimi izzivi, ga splet dogodkov vseeno prisili, da odide od doma in opusti dotedanji način življenja. Iz varnega, a dolgočasnega in brezperspektivnega objema rojstnega kraja se odpravi na popotovanje v njemu povsem tuj svet.

V novem okolju se kmalu sreča z nevarnostmi in težavami, ki mu jih pomaga prebroditi nov znanec, ki je hkrati tudi vir novih idej, misli in modrosti. S pomočjo mentorja mu uspe osvojiti novo znanje in veščine,… nadaljevanje uganke na blogu

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]