V iskanju popolnega ženskega telesa

5. Maj 2014 10:12

idealno_zensko_teloZnanstveniki se že leta in leta trudijo odkriti popolno žensko telo. Toda velikost prsi, barva oči, dolžina nog so le številke, ki moškemu ne povedo nič konkretnega. Kaj je torej tista stvar, ki moške na ženski najbolj privlači?

Ni namreč vse v številkah. Verjetno ga tudi ni moškega z metrom v roki, ki žensko najprej premeri od glave do pet, preveri njeno barvo oči in vsega ostalega, in se šele nato odloči ali jo povabi na pijačo ali ne. Vedno prevlada nagon.

Se pa oblika ženskega teleza čedalje bolj odmika od tiste, ki jo je ustvarila mati narava. Evolucija je namreč žensko telo, predvsem zaradi reproduktivnih potreb, skozi čas izoblikovala tako, da je dobila obliko peščene ure. Žal pa je danes slika nekoliko drugačna. Moderna industrija in z njo pogojena predelana hrana nam je postregla še z oblinami na napačnih mestih.

Je idealno žensko telo, kakršnega nam slikajo modna, prehrambena, zabavna, itn. industrija, res idealno? Smo morda zašli s poti? Na vprašanje odgovarjajo na blogu Live.

Oznake: , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]