Na tisoče Ukrajincev se na družbenih omrežjih z gnusnimi šalami norčuje iz tragedije v Odesi

5. Maj 2014 09:03

odesa“Proruski aktivisti so dobili dimljeno četo” je le eden izmed komentarjev s katerimi se Ukrajinci norčujejo iz tragedije v Odesi, kjer je bilo v požigu Sindikalnega doma zažganih več kot 40 proruskih protestnikov. Do zdaj se niti ena človekoljubna organizacija ni odzvala na najhujšo možno kršitev človekovih pravic. Ignorantski odnos in preusmerjanje pozornosti pa so pokazali tudi zahodni politiki in mediji.

Novinarka Polona Frelih skuša z zapisi na svojem blogu razodeti tudi drugo stran dogajanja v Ukrajini.

Kot med drugim zapiše so slovenski mediji včeraj ves dan zavajajoče poročali o napadu proruskih skrajnežev na miroljubne Majdanovce, kar je navadno sprenevedanje. V Odesi so v resnici potekali spopadi med proruskimi in proukrajinskimi ekstremisti, večininoma mladimi ljudmi, ki so odrasli po razpadu Sovjetske zveze.

Ko je postalo jasno, da je bil požar v Sindikalnem domu usoden za več deset proruskih protestnikov, so tako slovenski kot večina tujih medijev tragedijo poskušali relativizirati s splošnim opisom, da je v spopadih v požaru v Odesi umrlo več kot 30 ljudi.

Posnetki tragedije dokazujejo, da v ukrajinskem konfliktu ni več tabujev. Priča smo šokantnim prizorom, ki so do zdaj prihajali predvsem z osrčja konfliktov v Afriki. Na desetine posnetkov tudi dokazuje, da so v ukrajinske zastave odeti mladi ukrajinski ekstremisti in ekstremistke s koktelji molotova dobesedno zažgali proruske aktiviste. Žrtvam največje tragedije v celotni ukrajinski krizi pa še nihče ni izkazal pietete.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]