Vesolje ni čarovnija, ampak proces, ki ga naši možgani še ne razumejo

9. Sep 2014 12:04

vesolje_laniakea“Začetek vesolja in nastanek življenja, evolucija ali stvaritev, so vprašanja na katera še dolgo časa ne bo odgovora. Mogoče nikoli. Mislim, da ni dveh oseb na tem planetu, ki bi lahko imeli v vseh podrobnostih enako vizijo. Napisani teksti našega nastanka in smisla so zapisani v raznih knjigah, ko pa ti trdni stavki enkrat pridejo med sinapse, se raztreščijo na pikice. Vsak si lahko prebrano razlaga na podlagi svojih izkušenj ali izobrazbe.

Kako je lahko popolni nezmotljivi stvarnik, naredil tako neprilagodljivo, škodljivo, nepopolno stvaritev? Ali je težje pognati čas in narediti prostor za vesolje ali narediti življenjske oblike? Kaj je resnično in katera misel je prava? Tega ne moremo vedeti, lahko pa o tem malo razmišljam.”, uvodoma zapiše bloger Impor.

Ob zanimivem razmišljanju o vesolju, ki ga človek v svoji omejenosti sploh ne razume oz. ga ne more razumeti, med drugim ugotavlja tudi, da v našem primeru sama velikost vesolja in “naša velika pomembnost” ne gresta skupaj.

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]