Želite po razpadu zveze ostati v prijateljskem odnosu? Zna biti da ste psihopat

18. Jan 2018 10:22

Mnogi želijo po tem, ko se konča partnerska zveza, ostati v prijateljskem odnosu. Ameriški znanstveniki so sedaj prišli do ugotovitev, da so takšni ljudje po osebnostnih značilnosti pogosto podobni psihopatom.

Znanstveniki Oakland University (Michigan) so si namreč vzeli čas z zbiranjem dokazov, da je ponujanje “prijateljstva” po zaključku razmerja vse prej kot zdravo in v ta namen so na 861 osebah analizirali značajske lastnosti ter zgodovine njih partnerskih razmerij.

Udeleženci študije so odgovarjali na vprašanja povezana s trenutnim partnerskim razmerjem in ali so še “prijatelji” z nekdanjimi partnerji, ob čemer so izpolnili tudi vprašalnik namenjen ugotavljanju narcisoidnih in/ali psihopatskih osebnih lastnosti.

Rezultati so pokazali, da so osebnostne lastnosti udeležencev, ki so skozi raziskavo razkazali svojo temačno osebnostno stran, praktično identične tistim, ki “krasijo” psihopate, saj so z bivšimi partnerji ostajali v “prijateljskem” kontaktu iz točno določenih razlogov – priložnosti pridobivanja informacij, denarja in/ali spolnih odnosov… več podrobnosti na blogu Don Marko M

Oznake: , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]