Bitcoin praznuje deset let

8. Nov 2018 16:25

Te dni mineva deset let od nastanka bitcoina, najbolj znane kriptovalute na svetu. Danes je sicer vreden manj kot tretjino toliko kot decembra lani, vendar pa naj bi številni strokovnjaki ocenjevali, da to še zdaleč ni konec bitcoina.

Novembra 2018 je avtor bitcoina, neznanec s psevdonimom Satoshi Nakamoto, naznanil projekt bitcoin, ki pa ga je dve leti kasneje opustil. Bitcoin je še vedno pritegnil veliko zanimanja in številne razvijalce. Ob svojih začetkih je bil vreden le nekaj dolarskih centov, do sredine januarja 2017 pa se je cena postopno dvignila na okoli 750 dolarjev. Po tem je začela vrednost bitcoina eksponentno rasti in je tako v začetku lanskega decembra presegla 12.500 dolarjev.

Njegova eksplozivna rast se je nadaljevala, vse dokler ni 17. januarja letos vrednost bitcoina prvič po 1. decembru upadla pod 100.000 dolarjev. Po nekaj nihanjih se je cena do konca oktobra spustila na nekaj več kot 6300.  Pa vso dogajanje okoli njega napoveduje tudi konec bitcoina? Več o tem razkriva Cekin.si.

 

 

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]